Kinesiologie

Laat jouw lichaam het verhaal vertellen

Wat is kinesiologie

Kinesiologie is een lichaamsgerichte therapie die het zelfherstellend vermogen van het lichaam activeert. We bekijken het lichaam holistisch, dat betekent dat we naar het hele lichaam kijken en er vanuit gaan dat alles van het lichaam op elkaar van invloed kan zijn. Als ergens in een lichaam iets niet goed functioneert, beïnvloedt dit andere delen van het lichaam en kunnen klachten ontstaan. Samen zoeken we naar de oorzaak van jouw klachten en herstellen deze, zodat jouw zelfherstellend vermogen weer herstelt en je klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Luisteren met een open blik 

Elk stukje van jouw lichaam is met elkaar verbonden en dit hoort in balans en harmonie te zijn. Door zorgvuldig en zonder oordeel naar jouw hele lichaam te luisteren, kunnen we snel verbanden leggen en samen de kern van jouw klachten ontdekken.

Tijdens een kinesiologiebehandeling ‘praat’ ik met jouw lichaam en kan je mij zien als de vertaler van jouw lichaam om zo jouw lichaam te begrijpen.  Vaak zit de oorzaak van jouw klacht namelijk in een hele andere hoek dan waar je het in eerste instantie zelf had gedacht.

We kijken naar jouw hele lichaam en willen weten wat het lichaam ons wil vertellen, maar daarvoor moet Het Hoofd met zijn eigen gedachten daar niet tussen gaan zitten. Daarom werken we met een spier in jouw arm, zodat het hoofd niet het voortouw neemt en ik vragen kan stellen aan je lichaam, zowel hardop als zonder woorden.

Meer hier over weten? Lees hier mijn blog: De Spiertest. Kinesiologie is meer dan een spier testen

kinesiologie, luisteren naar het lichaam en het herstellen van balans

Waar ontstaan jouw klachten?

Oorzaak, gevolg, verandering en oplossing staan centraal in mijn behandelingen. Door gebruik te maken van 4 pijlers onderzoeken we waar jouw klachten door veroorzaakt worden. Dit zijn de 4 pijlers:

Structuur; spieren, botten, gewrichten, bindweefsel, maar bijvoorbeeld ook hoe jouw houding is.

Biochemie; boodschapperstofjes zoals hormonen en neurotransmitters, maar ook wat je eet en drinkt en hoe het in jouw lichaam verwerkt wordt.

Emotie; gevoelens, denkpatronen, trauma’s, onverwerkte stukken of dingen of misschien wel mensen die vreselijk in jouw allergie zitten.

Energetisch/spiritueel; hoe reageert jouw lichaam op anderen, meridianen, chakra’s, maar denk ook aan bijv WIFI of 5G.

Veranderen doe je zo

Met oefeningen voor beweging en ademhaling, technieken om stress te verminderen, extra vitaminen of mineralen, essentiële oliën en drukpuntmassage (acupressuur) helpen we jouw lichaam om zelf te genezen. Door sommige van deze dingen thuis te blijven doen, zal je lichaam ze steeds beter onthouden en wordt dit een natuurlijk onderdeel van je leven. Juist dit kunnen we niet met ons hoofd bedenken maar hebben we juist jouw lichaam voor nodig.

“Ik was een vreselijke controle-freak en daardoor overbeschermend. Ik vond het moeilijk om dingen los te laten en mijzelf niet constant te bekritiseren. Ik sta nu positiever in het leven. Het is oké om de controle loslaten, om liever te zijn voor mijzelf. Ik voel me veilig en bovenal vrij.”

Dominiek

“Mijn acne is bijna helemaal weg, en met ander problemen op school qua prestatiedrang heeft Ilona me ook enorm geholpen! De behandelingen zijn soms emotioneel beladen maar het geeft na die tijd wel een grote opluchting. Ilona neemt me goed mee in een behandeling zodat ik in kan zien waar de oorzaak ligt.”

Leroy

Hoeveel behandelingen kinesiologie heb ik nodig?

Kinesiologie gaat helaas niet in één behandeling, want ik kan niet toveren én jouw lichaam heeft hersteltijd nodig om in balans te komen. Een volledig behandeltraject bestaat uit minimaal 3 consulten, want dan ga je een verandering ervaren. Uiteraard is dit afhankelijk van de klacht en de bewustwording tijdens de behandelingen.

Iedereen is uniek is daarom verschilt het aantal benodigde behandelingen per persoon, afhankelijk van jouw individuele situatie en doelen. Misschien merk jij al verbetering na 3 behandelingen, terwijl anderen meer baat hebben bij een langere reeks behandelingen om dieperliggende kernen aan te kunnen pakken. Helaas is dit niet altijd vooraf in te schatten.

Ik plak geen pleister maar we gaan werken aan een langdurige oplossing!

Eerste afspraak en intake

€83,-

  • 75 minuten
  • bespreken intakeformulier
  • achtergrond van jouw klachten onderzoeken
  • behandelplan bespreken
  • start maken met behandeltraject
  • praktische tools om thuis aan de slag te gaan

 

Vervolgafspraak

€83,-

  • 60 minuten
  • bespreken resultaat vorig consult
  • samen bepalen waar je naar toe wilt groeien de komende maanden
  • kinesiologische technieken inzetten om jouw zelfherstellend vermogen te activeren
  • praktische tools om thuis aan de slag te gaan

Worden de behandelingen kinesiologie vergoed?

Als je een aanvullende zorgverzekering hebt, is er een grote kans dat je (een deel van) het bedrag van de behandeling Kinesiologie vergoed krijgt. Check hiervoor de voorwaarden van jouw verzekering of vraag het even na bij de verzekeraar. 

Mijn praktijk en ikzelf hebben een AGB-code. Een AGB-code is een uniek codenummer van Nederlandse zorgaanbieders of zorgverleningsinstanties. De AGB-code is op grond van de WMG sinds 1 januari 2016 verplicht voor alle formele zorgverleners.

Verlang jij naar verandering?