Wat is Kinesiologie?

Je drukt op een spier en als je ja zegt, kan je de spier niet wegdrukken en als je nee zegt houdt de spier het niet en druk je de arm weg, simpel toch? Kinesiologie wordt soms verward met eenvoudigweg druk uitoefenen op de arm om ja- of nee-antwoorden te krijgen, maar dit is slechts het topje van de ijsberg als het gaat om het werk van een kinesioloog. Hoewel de spiertest een essentieel onderdeel is van onze praktijk, gaat het verder dan simpelweg de spanning van de armspier voelen.

Wat doet stress?

Stress verzwakt, dat zien we ook om ons heen. Beesten trillen als ze stress ervaren, een gestreste boom laat zijn blaadjes hangen of zelfs vallen en als je zelf veel stress hebt, merk je ook dat jouw nek of rug sneller vast gaat zitten. Dus stress maakt je uit balans en dit is merkbaar in veranderingen in spierspanning.

De spiertest bij kinesiologie

Door druk uit te oefenen op een spier, kunnen we vaststellen of een spier te weinig energie heeft, wat resulteert in een lage spanning, of juist te veel energie, wat leidt tot een te hoge spanning. Met deze informatie kunnen we aan de slag. Kinesiologen kunnen ook onderzoeken of bepaalde stoffen stress veroorzaken in het lichaam of juist bijdragen aan het herstelproces. Ook kunnen we achterhalen welke emoties stress veroorzaken, waardoor het herstel na een stressvolle periode bemoeilijkt wordt. Kortom, spiertesten gaat verder dan simpelweg ja- en nee-vragen beantwoorden; het draait om het grondig onderzoeken en helpen van het lichaam om zichzelf te herstellen.

Jouw lijf laten praten met de spiertest

Soms zijn er gebeurtenissen in het leven waar je moeilijk van herstelt en dan kan het waardevol zijn om je lichaam het verhaal te laten vertellen. Neem even een moment om je gedachten uit te schakelen en te luisteren naar wat je lichaam te zeggen heeft. Ik, als kinesioloog, help je dit verhaal te ontcijferen zodat je actie kunt ondernemen om te herstellen. Je blijft altijd in controle; ik ondersteun je bij het begrijpen van de boodschappen van je lichaam en gebruik verschillende technieken zoals werken met primaire reflexen, acupressuur (zonder naalden), breinintegratieoefeningen, stressverlichtingstechnieken, werken met chakra’s of essentiële olie en het onderzoeken van geschikte supplementen die je kunnen helpen bij je herstel.

Na een kinesiologie-behandeling

Na een behandeling heeft jouw lijf hersteltijd nodig; er is stress afgevoerd of een nieuwe balans in het lichaam gekomen. Het kan hierdoor voorkomen dat jouw lijf de eerste dagen wat onwennig aanvoelt. Dit is normaal en zakt langzaam weg zoals de kringen in het water als je er een steen in gooit. Om jouw lijf goed te ondersteunen, is het belangrijk om voldoende water te drinken en goed te luisteren naar jouw lijf.

Mijn specialisatie

Mijn specialisatie ligt in het begeleiden van mensen bij het herstel na een mentale dip zoals een burn-out, depressie, overspannenheid of een trauma. Ook al zie je het niet aan de buitenkant het lichaam heeft een flinke klap gekregen. Ik richt me dus op het lichaam en wat het nodig heeft om te herstellen. Mijn doel is altijd om mijn cliënten na een periode van stilstand lichamelijk en geestelijk weer lekker in hun vel te laten voelen waardoor ze weer keuzes kunnen gaan maken die écht bij hen passen en weer kunnen gaan genieten.

Heb je vragen of wil je meer weten wat kinesiologie voor jou kan doen, neem contact met mij op.

Helder, praktijk voor Kinesiologie in Dronten.